Handels håller koll på tysk lågprisjätte

Som vi kunde berätta i dalanytt igår så är den tyska lågpriskedjan Lidl på väg att etablera sig i Falun. På Handels i Dalarna känner man till företaget mycket väl, säger Handels ombudsman i Dalarna, Roger Hemming till Dalanytt.
Lidl har köpt två tomter i Falun. En i Norslund och en på Norra Järnvägsgatan. Företaget är känt för sin fackföreningsfientliga framtoning. Bara 7 av 2.200 butiker i Tyskland har en fackförening, och företaget är inte heller känt för att behandla sin personal med silkesvantar. Roger Hemming tycker att det är helt uppåt väggarna att de inte har fler fackföreningar, men det är skillnad i sverige; här vill alla seriösa företag ha ett kollektivavtal och de vill ha den förhandlingsordning som är traditionell i sverige. Roger Hemming utgår från att när väl Lidl etablerat sig i Falun så kommer också de att gå med på Handels krav på kollektivavtal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista