Mora flygplats upphandlar flygtrafiken

Skyways, Värmlandsflyg, European Executive Express AB och Norwegan Air Shuttle. Det är de fyra bolagen som nu ansökt om upphandling av flygtrafiken till och från Mora Siljan Flygplats.
Det var förra måndagen som anbuden till upphandlingen av flygtrafiken mellan Mora och Arlanda skulle vara inne. Och det är dessa fyra flygbolag som alltså har lämnat in en ansökan om att få trafikera linjen, det visar sekretessbelagda uppgiftrer som dalanytt har tagit del av. Skyways som för ett år sedan bestämde sig för att inte fortsätta att trafikera linjen utan ekonomiskt stöd från kommunen, är alltså ett av dom fyra bolagen. Resultatet blev då, att man kombinerade Mora och Sveg till en linje. Direktflyg som trafikerar sträckan idag, har deklarerat att man inte kommer att flyga linjen efter den 27 oktober utan ett trafikavtal. Vilket av dom fyra bolagen som får flyga sträckan avgör Mora Kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".