Mordmisstänkte 20-åringen släkt med offret?

Den kvinna som i söndags hittades mördad i Hedemora är nu helt och fullt identifierad som ägaren till den restaurang där hon påträffades. Den 20-åring som sitter anhållen, misstänkt för mordet, är troligen släkt med offret.
Den anhållne 20-åringen har under dagen idag genomgått rättsmedicinsk undersökning, bland annat för att man ska kunna fastställa om han har några skador som tyder på att han varit inblandad i mordet. 20-åringen är av makedonskt ursprung, han har varit i Sverige i något år och polisen tror alltså att han är släkt med den mördade kvinnan. Något som försvårar den förundersökning som pågår är att 20-åringens identitet inte är helt och hållet fastställd. Polisen vet alltså inte med säkerhet vem han är. Han är ännu inte begärd häktad, åklagaren har ytterligare något dygn på sig att göra sin häkningsframställan. Några fler gripanden har inte gjorts även om polisen inte utesluter att det kan finnas fler personer, inblandade i mordet. Den mördade kvinnan har obducerats idag och det är nu helt klarlagt att det handlar om ägaren till restaurangen, en 30-årig tvåbarnsmor. Hennes man, som tidigare drev restaurangen, fick nyligen fängelsestraff för grovt narkotikabrott. Förundersökningen kring mordet fortsätter nu. Den tekniska undersökningen av mordplatsen pågår, liksom fortsatta förhör med den anhållne 20-åringen. Husrannsakan har gjorts i hans hem i Hedemora. Polisen kommer också att höra boende runt mordplatsen och tidigare besökare på den aktuella resaturangen för att få fram uppgifter som kan lösa mordet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".