Nedåt för ABB

Efter presentationen i morse av globaka industrikoncernen ABBs halvårsbokslut, som visade ett kraftigt försämrat resultat, rasade bolagets aktiekurs på börsen. Vid 14-tiden hade den fallit med 20 procent.
Koncernens VD Jörgen Centerman tror att en vändning nu har skett. Orderingången under andra kvartalet ökade jämfört med det första. De besparingsåtgärder som vidtagtis börjar ge resultat. - Fyra divisioner ökade sitt resultat och vi väntar ett starkare andra halvår, säger Jörgen Centerman. Resultat för första halvåret i år belastas av diverse engångskostnader och är i själva verket bättre än vad det ser ut. Den division - kraftteknikprodukter - där större delen av ABB-verksamheten i Ludvika tillhör visar dock stora plussiffror när det gäller både orderingång och intäkter. - Det ger en fingervisning om att det går bra i Ludvika, säger tillförodnade informationsansvarige Per Lennart Berg på ABB i Ludvika.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".