Dalarna - basebollens Mecka

-Med sina två lag i elitserien är Leksand och Rättvik baseballens Mecka i Sverige. Det är det som är anledningen till att man nu valt Dalarna som plats för mästerskapet, säger Roland Berg.
Under hela den här veckan pågår junior EM i baseball. Turneringen startade igår då Sverige förlorade mot Slovakien och Rumänien vann över Storbritannien. Även om sporten inte är så stor i Sverige så kommer det mycket folk och tittar. -Igår när Sverige spelade mot Slovakien så var det drygt 400 personer och tittade, och i kväll när vi möter Rumänien räknar vi med mellan fem och sex hundra personer, säger Roland Berg. I Leksand har man nu börjat föra diskussioner om ett baseballgymnasium. -Vi har ett stort politiskt stöd för idrott här i Leksand, och goda ekonomiska förutsättningar för ett baseballgymnasium, säger Roland Berg till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".