Livsfarlig veterinärmedicin fortfarande borta

För en dryg vecka sen stals livsfarlig medicin ur en veterinärbil i Hedemora. Preparatet är fortfarande försvunnet berättar Jesper Ordell, chef för distriktsveterinärstationen i Hedemora.

Han tror inte att det är professionella tjuvar som stal ur bilen, men veterinärerna i Hedemora har ändå infört nya rutiner för att förebygga framtida stölder.

Distriktsveterinärerna sitter inte på någon mottagning dit man får komma med sina djur, utan reser runt och gör hembesök. Alltså har de allting med sig i sina bilar, som det livsfarliga avlivningsmedel för häst som stals vid det här tillfället.

Efter det som nu hänt i Hedemora har man ändrat på vissa saker. Man tar t ex med de allra livsfarligaste medicinerna in på natten. Ut ur bilen.

Men distriktsveterinärer som har helgjour t ex ska rycka ut så fort som möjligt, så de farliga medicinerna måste vara på plats antingen i den jourhavande veterinärens bil eller i hans eller hennes bostad.

- Allt har ett pris, och fäster man sig vid säkerhet i första hand och snabbhet i andra hand - ja då får vi ändra oss mera, säger Jesper Ordell.