Stort intresse för att förbättra krogmiljön

Tio av femton kommuner i Dalarna vill vara med och jobba med ett nytt projekt som går ut på att förbättra krogmiljön. Projektet innebär bland annat att kommunen ska lära sig mer om ansvarsfull alkoholservering. Annika Skogberg jobbar med projektet på länsstyrelsen och hon är nöjd med det stora intresset från kommunerna.

Det var i somras som länsstyrelsen ordnade en temadag för att introducera STAD-projektet. STAD står för Stockholm förebygger alkohol och droger och det konceptet är det som kommit till Dalarna. Annika Skogberg berättar om kommunernas engagemang för projektet är stort.

– Om jag jämför med andra län som jag haft mycket kontakt med så har vissa län svårt att få kommunerna intresserad, säger Annika Skogberg.

Projektet innebär att bland annat krögare, polisen, kommunen och ordningsvakter jobbar tillsammans för att miljön på och omkring krogarna ska bli bättre, genom utbildning och en gemensamt utarbetade riktlinjer. Mora har redan haft möten för att sätta igång arbetet.

– Dom ligger ju långt före och började jobba med det här tidigare på eget initiativ, säger Annika Skogberg på länsstyrelsen i Dalarna.

I nuläget letar länsstyrelsen efter en projektledare som ska leda projektet i Dalarna.