Nattvandrare fick pengar av minnesfond

Det blev Nattvandrarna i Falun som fick ta emot årets stipendium från Mattias Ströms minnesfond. Mattias Ström misshandlades till döds på öppen gata i Falun sommaren 2004. Stipendiet delas ut till en person eller organisation som arbetar förebyggande mot oprovocerat våld.

– Nattvandrarna rör sig mitt ute i verkligheten där ungdomar rör sig och det händer mycket. Dom gör ett oerhört viktigt arbete, säger Gunilla Ström som är engagerad i fonden.

På fredagen var det Mattias Ströms födelsedag. Han skulle ha fyllt 24 år. Samma kväll var det dags för höstens första nattvandring i Falun. När nattvandrarna samlades vid niotiden igår så överraskades de med en jättecheck på 10 000 kronor, ett diplom och en stor blombukett från Mattias Ströms minnesfond till nattvandrarna.

– Vi är jätteglada, det kom som en stor överraskning. Vi får sätta oss ner och se hur vi bäst kan använda pengarna, säger Eva-Len Strandberg från Nattvandrarna i Falun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista