Framtidspilot istället för prao allt populärare

Att jobba med marknadsföring på ett företag istället för att praoa, tycks bli allt mer vanligt bland länets skolor. Emelie Skröder och Harald Götlind går i årskurs nio på Hälsinggårdsskolan i Falun och dom tycker dom lär sig mer av det här, än den vanliga praon.

– Istället för att skala morötter och sånt tycker jag det här låter bättre. Man lär sig mer av det här, säger Emelie Skröder.

Framtidspiloterna heter projektet som provades för första gången i Orsa. Och efter att flera andra skolor också testat framtidspiloterna, med gott resultat, ville man också testa det här på Hälsinggårdsskolan, säger studievägledaren Sven Lofors.

22 elever jobbar nu fyra och fyra mot ett varsitt företag. Och resultatet kan vara allt från en film, en produkt eller en powerpoint presentation där företaget marknadsförs.

Idéerna är det inget fel på säger Emelie Skröder som jobbar tillsammans med ett företag som gör lekplatser, för äldre barn.

– Det innebär att istället för att göra en liten lekplats så ska vi ha badmintonbanor, hopp för BMX och ungdomar som inte har någon aktivitet på fritiden ska kunna röra sig också, säger Emile Skröder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista