216 dalabarn har skulder hos kronofogden

Drygt 5 800 barn och ungdomar under 18 år är registrerade för skulder hos kronofogden. Det visar statistik som Riksskatteverket har gjort. I Dalarna har barn och ungdomar under 18 år skulder hos kronofogden på drygt 1 miljon kronor. Och dom yngsta barnen är bara fyra år gamla...
Totalt handlar det om 216 barn i Dalarna som har skulder hos Kronofogden, vilket placerar Dalarna på sjunde plats i landet över barn och ungdomar som har skulder hos kronofogden. En stor del av skulderna gäller felparkeringsavgifter och obetalda fordonsskatter. Föräldrarna har då helt enkelt skrivit över sin bil på barnen och då blir det också barnen som hamnar hos kronofogden när avgifterna inte betalas. Hos kronofogden är barnen lika skyldiga som vuxna att betala skulderna. De här skulderna kan ställa till stora problem för dom här ungdomarna senare i livet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".