Frias från våldtäkt på dansgolv

Den 24-åriga man från Sandviken som åtalats misstänkt för att ha våldtagit en ung kvinna på dansgolvet palatset i Falun, har i dag friats från sexbrott.

Enligt åklagaren i målet har mannen utsatt kvinnan för sexuell beröring som kan jämföras med påtvingat samlag. Åtalet har också gällt ofredande av en väninna som försökt avstyra det misstänkta övergreppet.

Mannen har nekat till anklagelserna och efter rättegången släpptes han ur häkte. Det beslutet gav han vink om att det skulle bli en friande dom när det gäller dom om här sexbrotten. Och det blev det också.

Enligt tingsrätten finns det inga vittnesuppgifter eller läkarintyg som styrker att mannen utsatt kvinnan för det här övergreppet.

Rätten skriver också att personer som hörts om det inträffade hävdat att kvinnan själv beskrivit händelsen som mindre allvarlig när hon berättat om den. Det påverkar bevisvärdet i negativ riktning, menar rätten.

Dessutom menar tingsrättren att det var trångt på dansgolvet, och att kvinnan vid förhör uttryckt sig så att det skulle ha kunnat vara någon annan än 24-årigen som som är gärningsman.

Åtalet om våldtäkt ogillas, liksom åtalet om ofredande. Mannen döms däremot till en månads fängelse för grov olovlig körning och grovt rattfylleri. Men det straffet har han redan avtjänat i häkte.