Gymnasieelev vid Kristinegymnasiet bostadslös

En flicka från Klippan i Skåne som i höst ska börja andra året på Kristinegymnasiet, kanske måste avbryta sina studier på grund av bostadsbristen i Falun.
Alexandra från Klippan går på humanvetenskapliga programmet sedab ett år tillbaka. Ett program som endast finns i Falun. I våras bodde flickan i studentkorridor, något hon inte kan göra i år då högskolestudenter har företräde för det här sortens boende. Och nu börjar det bli bråttom. Snart börjar skolan igen, och innan dess måste flickan hitta någonstans att bo. -Det börjar bli kritiskt, jag har nu letat bostad i sex veckor åt Alexandra, men ännu har jag inte fått något napp, det säger Alexandras pappa, Bo Larsson. Som före detta skolpolitiker i Klippan har Bo Larsson svårt att förstå varför det inte finns en större beredskap i Falun för att ta hand om gymnasieelever från andra delar av landet. Och han är besviken på Faluns ansvarige politiker. -Det är dåligt att de inte sett till att det finns bostäder åt sina studenter. Kommunen har ju ett stort ansvar, säger han till Dalanytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista