Sista dag för högskoleplats

Idag är det sista dagen för de som har sökt och fått en högskoleplats att svara om man vill ha sin plats. På Högskolan Dalarna är intresset dåligt för att utbilda sig till ingenjörer medan intresset för mediautbilningar är mycket stort.
Det är 1866 personer har antagits till de olika studieprogrammen och drygt 2600 stycken har sökt till fristående kurser på Högskolan Dalarna i år. Intresset för att utbilda sig till sjuksköterska är stort med nio sökande per plats. Intresset för media är som vanligt det som dominerar. Media och kommunikation och Ljud och bild är det som är de populäraste programmen med hela 30 sökande till varje plats Viljan att utbilda sig till ingenjör är svalt. Så idag finns det stora chanser att få en plats på ingenjörsutbildningen om man vill, säger Niklas Hermansson, intagningsansvarig på högskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista