"Det finns en vrede inombords"

För andra gången på ett år rånades livsmedelsbutiken på lustigknopp i Falun i lördags. Under måndagen var delägaren Johan Korpe bedrövad efter händelsen.

– Man sliter varje dag och är aldrig ledig. När sådana här grejor händer känns det fruktansvärt tråkigt. Det finns en vrede inombords, säger Johan Korpe.

Johan Korpe känner sig inte trygg på sin arbetsplats. Hans butik har varit utsatt för två rån på mindre än ett år. Och det är just de små butikerna med få anställda. som löper större risk att utsättas för rån, säger Bo Persson, presstaleman på polisen.

Men rånet påverkar inte framtiden för livsmedelsbutiken. Man är fast beslutna att fortsätta trots rånen. Dessutom finns det ljus i mörkret.

– Det kom in en pappa med sitt barn igår. Vi fick två teckningar av dem för att de tyckte synd om oss, säger Johan Korpe som nu har satt upp teckningarna ute i butiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".