Långa bilköer i Rättvik igår

Flera tusen crusingbilar satte stopp för trafiken i Rättvik igår. Det är Classic car week som är i full gång och många bilister fick stå i långa köer på riksväg 70 under gårdagen.
-Största problemet kan ju bli om räddningstjänsten måste fram, men som tur är så har vi varit förskonade från det problemet, det säger Sven-Åke Petters, som är närpolischef i Rättvik till dalanytt. Det vackra vädret gjorde att Rättvik besöktes av många bilfantaster som ville se Classic Car Weeks crusing igår. Något som gjorde att bilköerna blev långa och polisens ledningscentral var nedringd av människor som var upprörda över trafikstockningarna. -Genomfarten är ju svår, och det blir ju trångt på de här vägarna. Nu har ju arrangörerna förlagt crusingrundan i ytterområdena för att dra ut det hela, men trots det så blir det ju trångt, säger Sven-Åke Petters.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".