Springer för gatubarnen

IK Livsnerven i Mora springer för Argentinas gatubarn i Vasastafetten på lördag. Livsnerven är en idrottsklubb som har bildats för att verka för en global folkhälsa och nu även som hjälporganisation för bland annat Argentinas gatubarn.
- Livsnerven samverkar med organisationen PMU Interlife, som arbetar med u-lands hjälp. Och nu har Livsnerven IK bestämt att de ska springa och samla ihop pengar till alla barn som har det svårt i Argentina och speciellt då gatubarnen, säger Annika Cisneros. Annika Cisneros och hennes man Daniel ligger bakom idén att låta laget ställa upp i Vasastafetten. Daniel Cisneros har precis varit i Argentina, och han säger situationen är svår i landet. - Ekonomin är i kris och det blir värre och värre för familjerna. Särskilt svårt är det för gatubarnen. De har inte så mycket att äta utan de måste tigga, säger Daniel Cisneros. Argentina har drygt 36 miljoner invånare av de är omkring 5 miljoner arbetslösa. I den argentinska staden Salta, i norra delen av landet, bedrivs en omfattande uppbyggnad av bland annat fritidshem och lokaldaghem i de fattiga slumområderna som finns runt staden. Pingstmissonen och SIDA planerar nu att starta fem nya dagis och fridtids i olika delar av staden. Daniel Cisneros kommer från Argentina och är nu bosatt i Mora. Han har arbetat i Salta och tycker att det är viktigt med arrangemang som Vasastafetten för att få in pengar till gatubarnen. - De har inte så mycket att äta och de kan inte gå till skolan eftersom de måste tigga. Pengarna ska hjälpa ett projekt som vi har börjat förbereda och som kanske ska starta under nästa år, säger Daniel Cisneros.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".