Foto: PrB

Vasalopps-VD nekas ansvarsfrihet

Vasaloppets Marknads ABs förre verkställande direktör, Mats Budh får inte fortsatt ansvarsfrihet. Budh ska ha bedrivit försäljning av friskvårdsprodukter utan styrelsens vetskap och därmed överskridit sina befogenheter. Därför beslutade styrelsen under tisdagsförmiddagen att inte ge honom fortsatt ansvarsfrihet.

– Det här är sånt som inte vi ska ägna oss åt. Dessutom har vi gjort en hel del förluster på det här, säger styrelseordföranden Sven von Holst som dock inte vill säga hur stora förluster Vasaloppet har gjort på försäljningen.

Enligt Sven von Holst har Mats Budh inte bedrivit försäljningen för egen vinning. Budh ska istället ha sålt friskvårdsprodukterna i syfte att stärka vasaloppets ekonomi, något som alltså inte gått enligt planerna.

– Vi allvarligt på det här. Jag tror han fortfarande tror att försäljningen skulle kunna ha gett bra med inkomster, men vi kan inte fortsätta att ha det så här, säger Sven von Holst.

Det har sedan tidigare varit känt att Mats Budh kommer sluta sin tjänst som verkställande direktör. Sven von Holst, säger till Dalanytt att det inte har något samband med det som nu uppdagats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".