Redbergslid IK möter Borlänge HK

Ett av Sveriges bästa handbollslag, Redbergslids IK, är just nu i Falun på träningsläger. På söndag åker laget tillbaka till Göteborg, men först väntar en träningsmatch mot Borlänge ikväll.
Skälet till att handbollslaget lagt sitt träningsläger i Falun beror enligt lagets stjärna, Magnus Wislander på att det dels finns bra träningsmöjligheter på Lugnet och på att laget ska möta Borlänge i en träningsmatch lördagkväll. Magnus Wislander är av många ansedd som världens bästa handbollsspelare och inför den här säsongen flyttade han hem till Redbergslid från Tyskland. - Vi ville hem till Göteborg efter att ha varit ute i 12 år, så vi tyckte det var läge att flytta hem. Och jag har hela tiden att sagt att jag gärna skulle vilja spela en säsong i RIK. Lördagkväll får alltså Borlänge HK möta Redbergslid i Maserhallen. - Det är första matchen som spelas den här säsongen. Så det kommer väl mest att handla om att man ska försöka hitta varandra, ha lite roligare, det är inte så allvarligt, säger Magnus Wislander.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".