Hotade förbipasserande med vapen

En beväpnad 25-årig man greps i går eftermiddag i Borlänge efter att ha viftat med ett vapen vid Kupolen. Innan han greps av polis hade han hunnit hota förbipasserande och även rikta vapnet mot poliserna, som då sköt i nödvärn utan att träffa mannen.
Polisen fick larmet om den beväpnade mannen vid tre-tiden i går, men när polispatrullen kom till platsen hade mannen förflyttat sig därifrån på cykel. Under cykelturen hotade han förbipasserande och visade också ibland sitt vapen. När polisen fick tag på mannen var han till en början tillmötesgående och la sig ner på marken. Men mannen reste sig sedan plötsligt upp och siktade mot poliserna med vapnet. Poliserna avlossade då tre skott, som inte träffade 25-åringen. Mannen sprang från platsen, men kunde gripas något senare. Han är anhållen misstänkt för grovt olaga hot, hot mot tjänsteman och vapenbrott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".