Lars-Åke Stenström

Tid för helgon och döda

Lördag 1 november kl 6.03 samt söndag 2 november kl 6.45

Vi lever i Allhelgonnatid. Det är i den kristna traditionen Alla helgons dag och Alla själars dag den här lördan och söndan.    
 Då tänker vi mycket på och hedrar släktingar och vänner som avlidit. Många av oss gör det vid minnesstunder, ljusgudstjänster och genom att smycka gravar med växter.
  - Jag tycker det är väldigt vackert att gå på en kyrkogård en mörk allhelgonnaafton och se alla lyktor som lyser på gravarna. Det säger helgens medverkande, Lars-Åke Stenström - känd radioröst genom många års livsåskådningsprogram. Den här helgen smyckar jag också min mors grav med blommor och tänder ljus!

Hur vi ser på våra döda och hur vi hedrar dom skiljer sej från tid till annan och från tro och tradition, menar han. Kanske är en orsak till varför vi täker på dom döda att vi undrar hur det är i himlen och vad vi själva har att vänta efter döden?

I helgens program hör vi Psalm 171 ”För alla helgon” och Psalm 169 ”I himmelen” , den senare för övrigt med The Real group.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".