HELGEN 28-29 NOVEMBER

Att ge och ta emot i Advent

Lördag 28:e  och söndag 29 november 

  Lars-Åke Stenström hör vi i 1:a Adventhelgens program:

 "Med mina egna erfarenheter och julaftonstårar i bagaget tycker jag i djupet om julen. Grunden med Gudagåvan Guds son ger hopp och glädje för mej.
 Att välja nya att fira jul med kan vara ett sätt att hitta nya jultraditioner om det känns tungt när dom gamla har brustit. Att öppna hemmet för människor som annars skulle ha varit ensamna och inte får den julgemenskap de önskat är ett sätt att ge varandra julgåvor.

För mej är det viktigt att få ge julblommor, julklappar eller julgemenskap i en anda av att Gud gav sin son till jorden. Jag har svårt när nån säjer till mej att jag inte ska få ge julklapp.
 Jag måste dock inse att det finns människor som kan tycka att det kan kännas kravfyllt och jobbigt att få gåvor i en eller annan form. Eller som nån sa en gång när jag gav en uppmuntran. ”Vad är du ute efter nu?”.
 Ibland måste jag förstå att det kan vara svårare att ta emot en gåva än att ge".

Lars-Åke Stenström är verksamhetsutvecklare vid Hellidens folkhögskola. Programmet sänds både lördag o söndag denna helg. Det innebär att andra delen av Seth Owe Perssons berättelse hörs i repris nästa söndag (6/12)