Vecka 33: Tommy Wadebeck

Tommy Wadebeck

Tommy Wadebeck är väl för de flesta radiolyssnare mest känd för sina Blå Skymningsprogram och Samtal i Skymningen, existentiella program som alltid rörde vid livets djupaste frågor. Som terapeut och sjukhuspräst fick han god erfarenhet av de frågor som djupnar i människans själ när svårigheter kommer som ”moln på himlen”. Tommy är numera kyrkoherde i Öja församling på Gotland men arbetade under en längre tid som konsult i etik och ledarskapsfrågor i näringslivet. Han har under de senaste tio åren också varit engagerad i elitidrotten, Tre Kronor, Modo hockey, Timrå och under en treårsperiod psykologisk tränare för det brasilianska fotbollslaget Fluminense i Rio de Janeiro. Tommy återgick till aktiv prästtjänst förra året men släpper inte idrottsfrågorna och Timrå ifrån sig.

Sammetsrösten, den djupa tonen, den existentiella förankringen, den noggrant utvalda musiken är kännetecken för ett Wadebecksprogram. I dagens program mediterar han över ”Moln på min himmel”. Kanske med tanke på de moln som varit alltför talrika över Sommargotland i år.

Musiken vi hör är Gammal Fäbodpsalm från Dalarna med Adolf Fredriks Bachkör.

Producent är Siw Söderlund, SR Örebro

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista