Carl Johan Rehbinder

Vid dagens början

Lördag den 13/11 kl 06.03, repris söndag kl 06.45

Carl Johan Rehbinder har funnit sin väg i den nordiska seden och shamanismen och var med och startade det nordisk-shamanska nätverket Ratatosk 1996.

Han har även varit ordförande i Sveriges Asatrosamfund under en treårsperiod, men engagerar sig numera framför allt i Idavallen - en Stockholmsbaserad förening för nordisk naturreligion.

Carl Johan bor i Bagarmossen sedan 10 år tillbaka och trivs med att alldeles om hörnet ha Nackareservatet, som han gärna promenerar i. Kanske sitter han en stund på en stubbe och pratar med träden eller med en ekorre- eller kanske med Frej eller med Odin.

Han har alltid sysslat med utåtriktad, medial verksamhet -både yrkesmässigt och på fritiden - genom bild, teater, musik och skrivande. Detta färgar även av sig på det andliga området i form av offentliga ceremonier, somblot, bröllop och annat muntligt berättande av nordiska myter på bl a berättarfestivaler.

Producent: Jerker Jansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista