1 av 2
"Den mjuka vinden och djupa grönskan är som en beröring som vaggar mig till ro och för bort allt det som just gjort så ont"(Från text av Gunilla Orvelius)
2 av 2
"Runtom oss finns spåren av de som levde och dog för över tusen år sedan".(Från Henrik Hallgrens text) Fotograf Hasse Holmberg/Scanpix.
SOMMAREN 2012

Här var sommarens önskerepriser

Under fem högsommarveckor så hörs 10 av det gångna årets program igen. Flera av dem är önskade av lyssnarna. De sänds alltså både på lördagmorgon kl 6.03 och söndagsmorgon 6.45.

14/7:

 
Pake Hall
berättar hur en mygga hjälpte honom till zenbuddhismens högsta form av givande...

Musiken var Björn Melanders "Meditations-reflections". från september -11

21/7:

 Abd al Haqq Kielan är svensken som konverterade till islam. Men det blev också ett radikalt byte av annat, oväntat slag, berättar han här.

22/7

 Hur allting hänger ihop, via de fyra elementen.  Det vill idag Lisbet Gemzell  visa oss - Magnus Lind spelade från "Accordion Breath". Från september

28/7

 Om en gången tid - när man var uppkopplad endast på landskapets stilla rörelser. Det minns Henrik Hallgren - som får inspiration där!  från mars i år.

29/7

En Okänd väg - tillsammans med Anna Gryningstjerna. Från oktober förra året

4/8

 Om mångfald och gemenskap reflekterar Vibeke Olsson. Två begrepp som båda hotas av tiden...

  Monica Zetterlund sjunger "Gröna små äpplen"

5/8

Man behöver inte förstå hur allt hänger ihop. Det går bra ändå.

Säger Sören Olsson ,författare, som här för med oss till en förunderligt ljus upplevelse...sången "A place in the Sun sjöngs av Stevie Wonder

11/8

 Vi möter idag Kjell Walfridsson i Nås, i hans hus en tidig vintermorgon:

 Musik av Erik Satie: "Gymnopedie nr 1" med pianisten Pascal Rogé.

  12/8

 Om kärlek, handlar det med Anna Bornstein  Om kärleken som ett djupseende, med stor makt. Rikard Wolf sjöng "En sång om kärlek".

26/8

 Ulrika Sandén, föreläsare som bor i Nordnorge - om en "gudomlig hjärnjympa". Från dec -11.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".