Erica Falkenström

Vecka 14: Erica Falkenström

P1 Mån 29/3 - Sön 4/4

Vid dagens slut förvaltas denna vecka av författaren och beteendevetaren Erica Falkenström. Hon är känd bland annat för sina böcker där hon på ett personligt sätt diskuterar mål, mening, frihet och balans i livet. Hon tvekar inte att blanda frågor om personlig utveckling med moral och filosofi. Hon testar till exempel hur klassisk filosofi duger idag. Och hur
jag kan växa inuti för att vara mer tillhörig utåt. Hennes nya bok heter ”Att vara fri och höra till” och diskuterar paradoxen att lyckas med båda sakerna. Det är också ett av ämnena för radioinslagen, men där hörs också tankar om vad ödet är och vad som ligger bakom den hett omdiskuterade girigheten i dagens storföretags ledningar. Friheten som begrepp är något krävande, för den gör oss medvetna om alla våra val, menar hon. Vårt öde är på många sätt bestämt för oss, inte som något att tro på utan snarare som faktiska inre och yttre förutsättningar att vara medveten om.

Det pratar Erica Falkenström mer om varje kväll 21.45 måndag-söndag i P1.

Musiken i programmen är ur filmen ”Cinema Paradiso” (Love theme). Den framförs av basisten Charlie Haden och gitarristen Pat Metheny från deras skiva ”Beyond the Missouri Sky” på skivmärket Verve.

Producent för programmen är Martin Dyfverman, SR Örebro

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".