söndagarna 20 och 27 februari och 6 mars

Mångkultur ska vara en rikedom

Tanja Hagert kom som 15-åring för tio år sedan till Luleå. Där reagerade hon mot hur romska kvinnor och ungdomar har det och startade föreningen Romanikvinnans rätt i samhället. Föreningen driver bland annat en mötesplats för romer.

- Det man vill åstadkomma är ju känslan av trygghet, känslan av att vara älskad, kunskapen om att mångkultur är en rikedom, säger Tanja Hagert i ett av sina program.

Tanja Hagert är engagerad i frågor om mänskliga rättigheter och diskriminering på flera sätt och hon är föreläser ofta om romer och romers situation. Hon sjunger också i bandet Mertzi&Terno Drom som spelar traditionell romsk musik.

Söndagen den 20 februari funderar Tanja kring vad som inte kan köpas för pengar.
Musik: Bleke med Maria Kalaniemi.

I programmet den 27 februari handlar det om att ta ansvar.
Musik: Lyckan med Jonas Knutsson och Johan Norberg

Den 8 mars berättar Tanja hur det känns att vara utsatt för fördomar, om att vara övervakad så snart hon går in i en butik.
Musik: Matka med Maria Kalaniemi

Producent: Ragnhild Herminge


För att lyssna till programmen med musik i efterhand: Klicka på "Sändningsarkiv" (uppe till höger) och välj datum i arkivlistan. Här ligger hela programmet med musik i 30 dagar.

Du kan också ladda ner eller lyssna till programmet utan musik: Klicka på "Poddradio" uppe till höger. Där finns alla program sedan mars 2008!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista