Sune Eriksson - en populär kyrkoherde som nu är pensionär.
Sunes sommarserie 2012

Om valen, livet och det efteråt

  Lördagarna 28 juli - 25 augusti

  Lite av sommartradition kommer här Sune Eriksson med sin serie program på senare delen av sommaren. Han har hunnit pensionera sig från arbetet som kyrkoherde i Dalsland och Dals Långed där han är bosatt.

 Sune använder tiden bland annat till att skriva. Som du märker blir det en hel del radiotexter. Men dem får han skriva på ett helt annat sätt, än de texter som ska ljuda från predikstolen. Här i radio tycker han om att ibland gå tillbaka till barndomen och dess tid med upptäckter, stor glädje och stora sorger. Ofta blir det en brygga över till vår tid, där Sune Eriksson kan använda en hel del av sin rika erfarenhet av människor som han mött i avgörande ögonblick i deras liv.

 Men det blir också starkt formulerade synpunkter på hur han tycker samhället blivit, med segregation ("en krutdunk"!) och "konsumtionsorgier".

 Musiken är hans "sommar-signatur-melodi" där Jan Johansson - den formidable jazzpianisten - trakterar en vibrafon i "Dalavisa" - eller med ett annat namn: "Om sommaren sköna". Det gör han tillsammans med den klassiska "radiojazzgruppen" där Georg Riedel spelar bas, Egil Johansen trummor och Rune Gustafsson gitarr. Låten är hämtad från dubbelalbumet "Musik genom fyra sekler".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista