1 av 3
2 av 3
3 av 3

Måndag 26 oktober

Jan Boris-Möller

Jan Boris-Möller slog igenom som tv-kock i program som "Sköna söndag" och "Här är ditt kylskåp". I dag kallar han sig matingenjör och har bland annat gett sig i kast med frågan varför en hjortronsoufflé lyfter mycket högre än en katrinplommonsoufflé.

Han har åsikter om det mesta som har med kost- och hälsoråd att göra och anser att det är livsmedelsindustrin som pumpar i oss budskapet att det är bra att äta mycket. Två mål mat om dagen räcker, enligt Boris-Möller, som också råder oss att sänka temperaturen hemma, strunta i GI-metoden och kolla på den nya dokumentären om Woodstock-festivalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".