1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Måndag 9 november

Cristina Husmark Pehrsson

Cristina Husmark Pehrsson (M) har gått från att vara en av regeringens doldisar, till att bli en av de mest omskrivna och kontroversiella ministrarna. Hon kommer från Uddevalla, men bor sedan slutet av 1960-talet i Skåne, numera i Landskrona.

Som socialförsäkringsminister har hon drivit igenom stora förändringar och trots att hon fått ta emot mycket kritik och ibland rena hot, siktar hon på en ny mandatperiod som minister. Hon är övertygad om att regeringens politik innebär en förbättring på socialförsäkringsområdet, men medger att hon ibland varit dålig på att nå ut med den nya informationen på ett tydligt sätt.

Att bli bedömd som sjuk av en läkare, innebär inte automatiskt att man blir berättigad till ersättning från Försäkringskassan. Cristina Husmark Pehrsson förklarar varför och vad man kan göra för att undvika att människor faller mellan stolarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".