1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Tisdag 10 november

Leif Jönsson

Leif Jönsson blev ägare till det klassiska dansstället Törringelund utanför Svedala av en slump 1984. En gång har han försökt sluta, men sedan några år är han tillbaka igen och fortsätter att boka in band till danskvällar, trots att han har fyllt 70 år.

Själv spelade han i orkestern Viennas under 50- och 60-talet och personligen föredrar han band som spelar traditionell, mogen dansmusik. Men han är glad för det uppsving som genren har fått bland den unga publiken tack vare SVT:s "Dansbandskampen" och han håller noggrann koll på programmet för att kunna plocka russinen ur kakan.

När han var 60 år försökte han trappa ner och såg fram emot ett liv som pensionär, men han blev nedstämd och deprimerad och bestämde sig för att börja jobba igen. Och i dag driver han åter Törringelund och siktar på att fortsätta i flera år till.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".