1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Björn Söder, partisekreterare (SD), 17 november

Tisdag 17 november

Björn Söder

Björn Söder (SD) är partisekreterare och sitter i såväl regionfullmäktige som i kommunfullmäktige i Helsingborg. Nyligen fick partiledaren Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet en högljudd diskussion och inget av de etablerade partierna vill samarbeta med Sverigedemokraterna om de skulle kunna in i riksdagen. I en färsk Sifoundersökning noterades partiet för ett stöd på 5,8 procent.

Sverigedemokraternas profilfråga är sedan gammalt invandringspolitiken. I den aktuella diskussionen om de ensamkommande flyktingbarnen som placerats på ett transitboende i Hököpinge, anser Björn Söder att Vellinge kommun ska ha rätt att säga nej till att ta emot dessa personer, och han ifrågasätter om man kan kalla dem för vare sig flyktingar eller barn.

Björn Söder återkommer ofta till problemen med segregationen, men han tycker heller inte att integrationsprojekt är något att satsa på. Utgångspunkten måste vara att man tar seden dit man kommer, anser han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".