1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Gustav Georgsson (FP), politiker, 10 december

Gustav Georgson

Gustav Georgson (FP) från Lomma valdes in i kommunfullmäktige 2006 när han var 19 år, mycket tack vare en stark personvalskampanj. I dag är han Folkpartiets starka namn i Lomma kommun och sitter i kommunstyrelsen. Nu siktar han på en plats i riksdagen 2010.

Hans erfarenhet av kommunpolitiken är att han faktiskt har stor makt att påverka och förändra. Hans eget partipolitiska engagemang väcktes för sju år sedan, av dåvarande FP-ledaren som är en av Gustav Georgsons politiska förebilder.

När de interna provvalen offentliggörs inom kort, får Gustav Georgson en indikation på hur högt på partiets listor han kommer att hamna inför riksdagsvalet nästa år. Själv vill han utveckla personvalssystemet ännu mer och anser att partierna internt har haft för mycket makt över hur kandidaterna har rangordnats på listorna och att detta ofta missgynnat unga. Att han själv skulle sakna den erfarenhet som krävs av en riksdagsledamot, håller han inte med om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista