Tisdag 15 december

Hans G Lindskog

Hans G Lindskog är en av Sveriges populäraste travkommentatorer. Dialekten skvallrar om Hans G:s värmländska ursprung, men större delen av livet har han bott i Skåne. Här har han bland annat arbetat som sportchef på Jägersro. I dag jobbar han med TV4:s och ATG:s travsändningar.

Han reser mycket i jobbet, men på tisdagar är han oftast hemma i Malmö för tävlingarna på Jägersro. Hans G Lindskog beskriver skillnaderna mellan hemmakuskarna Lutfi Kolgjini och Erik Adielsson och konstaterar att de är bättre på att köra än att tippa.

För den intresserade finns i dag möjligheten att följa hästkapplöpning på tv mer eller mindre dygnet runt. Sporten och framför allt mediebevakningen har förändrats enormt sedan Hans G själv upptäckte sporten hemma i Karlstad och han erkänner att i dag kan det till och med bli för mycket även för honom.

En av hans stoltaste meriter är annars att han som tonåring blev medlockad av skolkamraten Kjell Larsson för att se The Beatles första spelning på svensk mark någonsin, i aulan till Sundstagymnasiet. Det var inte ens utsålt.