Måndag 1 februari

Johan Linander

Johan Linander (C) är riksdagsledamot, Centerpartiets rättspolitiska talesman och dessutom ordförande för partiets Skånedistrikt. Trots dåliga opinionssiffror just nu, tror han på ett lika bra val som 2006.

Han är nöjd med regeringens politik under de tre senaste åren, men tycker att man kunde varit tydligare med att kommunicera sina tankar med exempelvis sjukförsäkringsreformen. En koalition är som princip bättre än att ett parti ensamt har regeringsmakten, men medger ändå att Centerpartiet hade drivit en delvis annorlunda politik om man varit ensamt i regeringsställning.

Själv sitter han i justitieutskottet och har fått uppleva en mandatperiod där rätts- och integritetsfrågor har hamnat långt upp på agendan. Själv är han inte särskilt nöjd med den kompromiss kring Ipred-lagen han själv var en del av och han är besviken över att ingen vågade ta tydligare ställning i frågan om nakenscanning på flygplatser i gårdagens direktsända partiledardebatt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista