1 av 4
Claes Virdeborn, musiker och tandläkare,
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Claes Virdeborn

Musiker och tandläkare i ett. En något ovanlig kombination, men helt klart verklig och personifierad av Claes Virdeborn. Han har både skrivit och framfört föreställningarna "Denna penna bensin" och "En överdos kaffe" tillsammans med Hipp Hipp duon Johan Wester och Anders Jansson, han släppte en eget album "Sanningar" 2006, han har skrivit manus till "Snacka om nyheter", spelat på Västerviks visfestival och kör just nu sin egen föreställning "Nya och gamla sanningar från scen på Nöjesteatern i Malmö. Dessutom är han tandläkare och undervisar på tandvårdshögskolan i Malmö. Frågan är om det är hans småländska påbrå som gjort att han först skaffat dig ett ordentligt yrke med bra inkomst och sedan tillåter sig att hålla på med en mer chansartad branch på fritiden.....

Just texten är central i Claes Virdeborns produktion. När man läser titlarna på hans album förstår man att här finns en man som har något att säga. Döm själva: Gift er inte, tjejer, Pastorns flygtur, Protestvisa, Pensionsspararen, Brev från äldrevården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista