1 av 4
Ingar Nilsson, matskribent, 3 mars
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Ingar Nilsson

Ingar Nilsson har rapporterat om galna ko sjukan från Skottland, skrivit en kokbok med stjärnkocken Mathias Dahlgren, gett ut en egen bok om Rabarber, satt igång en rabarberfestival, sänt matprogram i P1 och startat ett prenumerationssystem för ekologiska frukter och grönsaker. Nu arbetar hon med Smaka på Skåne. Ett projekt inom Region Skåne som ska få de skånska matföretagen att blomstra.

För att sprida kunskapen om de skånska smakerna behövs massor av marknadsföring. För vem tänker på att skånska smaker inte längre bara är rökt ål, spettekaka, spickeskinka och äggakaka, utan även whiskey, vin, getost, chilli och lägg därtill influsenserna från andra delar av världen? Ingar Nilsson hjälper de skånska matföretagen med både marknadsföringen och vad som är på gång i branchen. Nyligen besökte hon den stora kokboksmässan i Paris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista