1 av 4
Kenny Jönsson, hockeylegend, 4 mars
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Kenny Jönsson

För fyra år sedan var han världens bästa ishockeyback. Då tog han sitt andra OS-guld samtidigt som han blev närmast helgonförklarad i Ängelholm genom att bli frälsare och hemvändare i Rögle. Kenny Jönsson är en av Sveriges allra största ishockeypofiler genom tiderna och han kan se tillbaka på en fantastisk ishockeykarriär med VM-guld , OS-guld, kvaltriumf med mera. Det enda han saknar är att ha fått lyfta Stanley Cup-bucklan under sin NHL-karriär.

Idag är han hockeypensionär utan att sakna hetluften. Nöjer sig istället med att två gånger i veckan snöra på sig rören och träna Rögles P 9-lag där sonen spelar.

Kenny Jönsson har hittat andra värden i livet efter hockeykarriären. Nu är det familjen, det egna företaget och lite också hockeyn i Rögle som är centralpunkter i hans liv. Han längtar inte tillbaka till den egna hockeykarriären även om han ibland kan sakna både OS-hockeyn och atmosfären och snacket i omklädningsrummet. Programledare Gunnar Brink SR Malmö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista