1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Åsa Odell, ordförande LRF, 9 mars

Tisdag 9 mars

Åsa Odell

Åsa Odell kom till Skåne från Gotland för 20 år sedan för att utbilda sig på Alnarp. Där mötte hon sin man och blev kvar i Skåne. Sedan fem år är Åsa ordförande för LRF i Skåne, en av blott två kvinnor som har den positionen inom Sveriges bonderörelse.

Hon bor på en gård i en by utanför Trelleborg där hennes familj och makens brors famil driver jordbruk. De odlar både grödor, t ex spannmål och sockerbetor och raps, och har en stor djurbesättning.

Åsa Odell tittar gärna på "Bonde söker fru" i tv och tycker att den bilden innehåller en hel del sanningar. I familjen är man också stora anhängare av den svenska melodifestivalen, Åsa var i Malmö Arena i helgen tillsammans med sina döttrar och jublade över Anna Bergendahl och Peter Jöback.

Hemma på gården hjälps hon och mannen åt med sysslorna, även om Åsa naturligtvis lägger ned mycket tid på sin fackliga verksamhet som LRF-ordförande i Skåne. Men bondeyrket inte längre är självklart manligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista