1 av 4
Anja Gatu, sportchef på Sydsvenskan, 11 mars
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Anja Gatu

Sydsvenskans nya sportchef är nyligen hemkommen från sitt första vinter-OS som krönikor på Sydsvenskan. Något som hon nu har varit i tre år. Nu tar hon nästa steg i karriären och blir sportchef på tidningen.

Då för tre år sedan blev hon rekordung krönikor på en av Sveriges största tidningar. Nu blir Anja Gatu en av två kvinnliga chefer och ska inte bara kommentera sport utan även förnya sportbevakningen på tidningen. Nu vidgar hon drömmen som blev sann när hon tog plats på Sydsvenskan.

Anja Gatu har precis som alla andra mött tvivel på hennes förmåga som sportkrönikor. Men hon tror inte att det i första hand handlar om det faktum att hon är ung och att hon är kvinna. Alla som tycker om sport i krönikeform möter det tvivlet och kritiken. Nu tänker hon försöka utveckla hela det redaktionella arbetet på Sydsvenskans sportredaktion. En av hennes idéer är satsning på unikt material både på nätet och i papperstidningen. Den som läser nätet ska känna att det finns ett behov av att prenumerera på tidningen och den som läser tidningen ska finna mer på nätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".