1 av 3
Christel Behrman, sportjournalist, 15 mars
2 av 3
3 av 3

Christel Behrman

Christel Behrman har varit sportjournalist på Skånska Dagbladet i hela sitt yrkesliv, ända sedan 1970-talet. Det var hennes ridintresse som blev den tändande gnistan, men under sina år med sporten har hon bevakat nästan all idrott som finns och fått chansen att åka på fem sommar-OS.

Sedan november 2009 är Christel frilans, men fortsätter skriva i Skånskan och följer naturligtvis det som sker på arenorna.

Christel Behrman är intresserad av all sport som finns, men det är ridsporten som hon själv utövar, och är ägare till sex hästar. Fast hon föddes inte på en hästrygg, det var som ung flicka hon började rida men i motsats till många andra slutade hon inte när hon kom i tonåren.

Ridintresset delar hon med P G Gyllenhammar, som hon lärde känna på den tiden han var ordförande i ridsportförbundet. Numera är P G och Christel ett par, så journalisten har fått vänja sig vid att själv utsättas för fotografernas intresse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".