1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Jeppe Stridh, hundinstruktör, 17 mars

Onsdag 17 mars

Jeppe Stridh

Jeppe Stridh är en av Sveriges mest kända hundägarinstruktörer med både stor kursverksamhet, flera böcker och dvd bakom sig. Det är med hundar som med barn, säger han, det finns hur många uppfostringsmetoder som helst, men till syvende och sist är det alltid 95 procent kärlek och 5 procent ramar och regler som gäller. Utan reglerna eller utan kärlek blir det inte bra. Genom åren har många gått hans hundförarkurser och han minns dem, både hundarna och hundägarna.

Om man går i hundtankar är det viktigt att tänka efter ordentligt först och dessutom tänka framåt i tiden, säger Jeppe Stridh. Vill man ha detta ansvar 10-12 år framåt i livet? Man ska definitivt inte köpa en hund till sina barn, utan alltid köpa hund och vara inställd att som förälder vara huvudansvarig. Sedan kan man se hur hundar gör i det vilda för att förstå hur man ska bete sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista