Lunchboxen måndag 24 maj

Titti Qvarnström

Hon gillar att experimentera och väljer helst en annan väg än den vanliga. Just nu botaniserar hon bland vilda örter och vilka sensationer de kan bidra med i köket. Det är dessutom fullt naturligt att hitta sjöigel eller tjurtestikel på kocken Titti Qvarnströms meny.

Men det började under en praktik i tonåren. Då hamnade hon i köket på ett äldreboende och det kändes som om hon hade hittat hem.

Hon kallar sig själv för en kreativ kaot och hon gillar när det är kväll i restaurangen, för då är det hårt, stressigt och lätt panik. Viljan att jobba hårt och mycket och ett stort mått av yrkesstolthet har gjort denna 30-åriga malmöbo till både kökschef och delägare i restaurang Bloom in the Park.

Titti Qvarnström är en av de kockar i Sverige som spås en lysande gastronomisk framtid. Titti Qvarnström tycker att nordisk gastronomi borde satsa hårt nu när blickarna är vända hitåt i och med att världens bästa restaurang "Noma" nyligen utsågs i Köpenhamn. Men kvalitén på den nordiska gastronomin kan bli ännu bättre.