Lunchboxen måndag 4 oktober

Torbjörn Flygt

Det är samtiden som fascinerar författaren Torbjörn Flygt. Han vill veta mer och försöka förstå den tid vi lever i nu. Förr önskade han sig bakåt i tiden till Paris under mellankrigstiden, då hände massor där, men idag är det annorlunda. Idag händer det nu.Och för att fånga samtiden lyssnar han och iaktar.

Hans senaste roman "Himmel" kom för två år sedan, hans senaste bok var barnboken "Fiskplåt och bajsdrakar" som kom förra året. Just nu redigerar Torbjörn Flygt sin andra barnbok som är en direkt fortsättning på den första. "Fruktulösa tokobertar" ska komma ut i januari. Han har också precis lämnat in översättningen av Kafkas pjäs "Förvandlingen" och dessutom går han och väntar på besked från SF, Svenska Filminstitutet, om det blir en filmatisering av hans bok "Underdog", som han fick Augustpriset för 2001.

Han har mycket att göra, men han hinner även med att njuta. Han lagar och äter gärna mat med mycket kärlek och dricker gott vin därtill. Men att skriva, det är en vånda, som också kan vara en njutning.