1 av 2
2 av 2
Lunchboxen tisdag 5 oktober

William Nordström

Han skrev ett brev till radion med bitar ur sitt liv. Vem kan motstå berättelser om flygkapningar, bombhot, krascher, nödlandningar, glamour, romantik och paradisstationeringar?

Inte jag, så William "Bill" Nordström från Trelleborg, blev gäst i Lunchboxen. En 68-årig man, med minst sagt spännande upplevelser i bagaget.

Som 16-åring gick han till sjöss, sen sökte han till SAS och arbetade som kabinpersonal i 30 år och världen blev hans arbetsplats, han utbildade sig till pilot och flög räddningsflyg i USA och på sin fritid utbildade han sig så småningom till psykoterapeut.

Det finns många historier att trollbinda sin omgivning med och William Nordström har funderat på memoarer, men han är för rastlös för att sätta sig ner och skriva. Men berätta kan han. Och dessutom förklara hur det kom sig att han flög naken över Alaska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".