Lunchboxen tisdag 5 oktober

William Nordström

Han skrev ett brev till radion med bitar ur sitt liv. Vem kan motstå berättelser om flygkapningar, bombhot, krascher, nödlandningar, glamour, romantik och paradisstationeringar?

Inte jag, så William "Bill" Nordström från Trelleborg, blev gäst i Lunchboxen. En 68-årig man, med minst sagt spännande upplevelser i bagaget.

Som 16-åring gick han till sjöss, sen sökte han till SAS och arbetade som kabinpersonal i 30 år och världen blev hans arbetsplats, han utbildade sig till pilot och flög räddningsflyg i USA och på sin fritid utbildade han sig så småningom till psykoterapeut.

Det finns många historier att trollbinda sin omgivning med och William Nordström har funderat på memoarer, men han är för rastlös för att sätta sig ner och skriva. Men berätta kan han. Och dessutom förklara hur det kom sig att han flög naken över Alaska.

Så gick det med Williams far

I programmet berättade William Nordström den osannolika historien hur han "förlorade" sin far. Hans mor var från Skottland och hans far var dansk motståndsman och William föddes i Skottland mitt under det brinnande världskriget 1942.

Flera omständigheter ledde till att hans far trodde att Willliam och hans mor hade dött och de i sin tur fick besked om att Williams far hade omkommit. Men så var det inte och de båda fann varandra till slut efter 47 år och då kunde den sanna historien berättas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.