Lunchboxen tisdag 19 oktober

Jojobantare skriver om energibarn

1:47 min

Anna Hallén från Ängelholm är aktuell med två faktaböcker, som båda bygger på hennes egna erfarenheter. Den ena är en bok om mat, den andra om barn.

Anna började banta när hon vägde 68 kilo och blev jojobantningsexpert. Det vill säga hon gick ner i vikt och sen gick upp hon upp allt igen och lite till. Till slut gav hon upp och då vägde hon 111 kilo. Hon läste på, la om sin kost, började äte mer fett, färre kolhydrater och skippade alla lightprodukter. Anna blev piggare, gick ner i vikt och nu har hon skrivit en bok om sina vinster av att äta som "mormor" gjorde.

Anna Hallén mår som bäst när hon har massor av göra. Därför räcker det inte med att hon har skrivit en kokbok utifrån LCHF-metoden. Hon har även skrivit "Energibarn - våra älskade skitungar" om sig själv och om barn som har någon form av neuropsykologiskt funktionshinder. Bokstavsbarn kallas de ibland, Anna föredrar energibarn, som ger en mer positiv klang.

Anna Hallén tror att 8 av 10 energibarn skulle kunna bli hjälpta bara genom att föräldrar och lärare får mer kunskap och anpassar sig efter dessa barns behov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista