1 av 3
Peter Sartz Foto: Karin Olsson-Bendix/SR
2 av 3
3 av 3
Lunchboxen torsdag 21 oktober

Dansk pingis en större utmaning

Peter Sartz: ”Danmark en större utmaning"
1:33 min

Han är svensken som via svenska klubblag och landslagsuppdrag  under femton års tid har fört grannlandet Danmark förbi Sverige i en så stor svensksport som bordtennis. Han anser att svensk bordtennis fastnat i ett 40-årigt system och därmed stagnerat likt förra stormakten Ungern. Nu är han sportchef i det danska bordtennisförbundet med ansvar bland annat för framtidsfrågor. Det handlar om Malmöbon Peter Sartz som ser stora utvecklingsmöjligheter  i såväl Danmark som Sverige där han gärna skulle bli förbundskapten någon gång i framtiden. Om han då fick utveckla ledarskapet efter eget huvud.

Peter Sartz anser att svensk bordtennis måste reformera och förändra sitt ledarskap för att utvecklas. det måste finnas en röd tråd och en gemensam grund som präglar  den organisatoriska och sportsliga ledningen. Om så sker skulle han mycket väl kunna tänka sig att i framtiden basa även i Sverige ungefär på det sätt som han idag leder det sportsliga i Danmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".