Lunchboxen onsdag 22 december

Ekologiskt är hennes vägval

1:33 min

Ebba-Maria Olson är uppväxt med och övertygad om det ekologiska förhållningssättet till djur och natur. Hennes föräldrar gick i bräschen för ekologiskt odlande då de tog över Mossagården utanför Veberöd på 80-talet och ganska snart la om sitt jordbruk till ekologiskt odlande.

Det genuina miljöintresset har gått i arv, sedan 2005 är Ebba-Maria Olsson VD för Mossagården EKO AB, ett familjeföretag som bland annat driver en nätbutik och hemleveranser av ekologiskt odlad och uppfödd mat. Att tänka och leva ekologiskt är ett sätt att leva, säger hon.


Kylskåp och frysar börjar bli trånga nu i dessa julmatsdagar och snart dignar julborden av allehanda godsaker och så här dan före dan före dopparedan kan man ju undra vad en vegeteran längtar efter på julbordet?

Linka, även kallad Julrot

1 kålrot 
2 msk tomatpuré
senap
sirap
ströbröd

Koka kålroten i en timme tillsammans med tomatpurén. Lägg sedan kålroten i en ugnssäker form. Blanda lika delar senap och sirap och bred över kålroten. Strö ströbröd över roten. Gratinera i ugnen vid ca 225° i ca 20 minuter. Kan sedan skivas och ätas på exempelvis bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.