1 av 3
Kent Harry Andersson Foto Karin Olsson-Bendix/SR
2 av 3
3 av 3
Lunchboxen torsdag 27 januari

Mästartränaren sitter bara och njuter

Kent Harry Andersson: ”Vi måste få till toppen i skånsk handboll”
0:20 min

Hemma igen efter lång och framgångrik tränarkarriär i den internationella handbollen.  Kent Harry Andersson har meriter som ingen annan svensk tränare. Champions League-finalist  tysk, svensk och norsk mästartränare som dock tycker att han har gjort sitt som klubbtränare. Här hemma njuter han just nu av handbolls-VM i allmänhet och Sveriges insatser i synnerhet och han ser hoppfullt på den skånska handbollens framtidsmöjligheter. Och vem vet - kanske blir han på ett eller annat sätt en del av den framtiden.

Det finns dock en sak som Kent Harry Andersson saknar på sitt CV. Nämligen rollen som förbundskapten. Två gånger har fått frågan om han vill ta över det svenska landslaget men båda gångerna har han tvingats tacka nej. Om en nu förfrågan skulle komma någonstans ifrån, så är det inte omöjligt att han gör comeback som handbollscoach.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".