1 av 2
Anne-Marie Pålsson. Foto: Karin Olsson-Bendix/SR
2 av 2
Lunchboxen onsdag 2 mars

Ger ut kritisk bok om sin riksdagstid

Anne-Marie Pålsson "Jag är en marionett i händerna på partiet"
2:20 min

Anne-Marie Pålsson är docenten i nationalekonomi som headhuntades till riksdagen, inte kunde säga nej till utmaningen, satt där i åtta år och nu är tillbaka på nationalekonomiska institutionen vid Lunds universitet. I höst kommer hennes bok om de åtta åren som politiker. Men hennes slutsats om riksdagsarbetet har varit känd sedan en tid tillbaka.


Arbetsnamnet på Anne-Marie Pålssons bok om hennes riksdagserfarenhet är "Knapptryckarkompaniet - betraktelser från bakre bänkraden". Snart ger hon även ut en skrift om varför det så kallade överskottsmålet bör skrotas. Nästa bokprojekt kommer att vara en politisk och ekonomisk analys av avregleringen av elmarknaden. Det är mycket på gång, för Anne-Marie Pålsson, men det går inte att jämföra med åren som politiker, säger hon. Då almanackan var fullspäckad och därför är det nu en nygammal upplevelse att åter få uppleva ledig tid.  Den tillbringar hon gärna i sommarhuset på ön Ven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".