1 av 3
Karin Wahlberg Foto: Karin Olsson-Bendix/SR
2 av 3
3 av 3
Repris från 7 februari 2011

"Tänker in" en ny historia just nu

Karin Wahlberg "Jag visste aldrig om hon levde eller var död när jag kom hem"
3:48 min

Tiden rusar, säger Karin Wahlberg, men samtidigt tar det tid att lära sig att vara författare på många plan. Hon har tänkt en hel del på att det i år är tio år sedan hon debuterade som författare med den första av sina hittills sju deckare. 2001 kom "Sista jouren" som hon skrev under en hektisk period i slutet av 90-talet då hon samtidigt arbetade heltid som läkare och ägnade sig en del åt forskning. En dag kom bara en historia till henne, mitt under ett möte på jobbet.


Just nu skriver Karin Wahlberg på sin åttonde deckare i serien om det gifta paret kriminalkommissarie Claes Claesson och Veronika Lundborg som är överläkare på Oskarshamns lasarett. Samtidigt som hon skriver den håller hon på att "tänka in" en ny historia om Camilla, som är huvudperson i de två barn-och ungdomsböckerna "Camilla och lögnen" och "Camilla och Micke". Camilla och Karin är inte samma personer, men de har en del gemensamt.

Ingen Navid Modiri idag

Dagens program med Navid Modiri som startat inspirationsnätverket Me&do är inställt. Istället får du höra samtalet med läkaren och deckarförfattaren Karin Wahlberg som sändes första gången den 7 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".